donderdag 11 augustus 2011

Myrna Goossen in Giro 555 actiespotje voor de Hoorn van Afrika

Myrna Goossen in Giro 555 actiespotje voor de Hoorn van Afrika.
BN’ers spreken massaal hun steun uit voor de slachtoffers in de Hoorn van Afrika. In de Actieweek voor de Hoorn, die deze week plaatsvindt, zendt de NOS actiespotjes uit waarin Marco Borsato, Yfke Sturm, Paul van Vliet, Sipke Jan Bousema, Johnny Hoogerland, Myrna Goossen en Wilfred Genee een persoonlijke oproep doen aan alle Nederlanders om in actie te komen en vooral te geven aan Giro555.
Op sommige plekken in de Hoorn van Afrika (Kenia, Ethiopië, Somalië) heeft het al sinds meer dan een jaar niet of nauwelijks geregend. Mensen dreigen hun kuddes en daarmee hun inkomstenbron te verliezen.
 
Voedseltekorten drijven de prijzen op. Tienduizenden mensen zijn voor de honger op de vlucht en volledig afhankelijk van noodhulp. Het aantal mensen dat te kampen heeft met ondervoeding is veel hoger dan normaal.
 
Als 15% van de bevolking ondervoed is, dan spreekt de Wereldgezondheids-organisatie (WHO) van een noodsituatie. In het gebied ligt dit percentage veel hoger, namelijk tussen de 20% en 30%. In de kampen in Kenia, waar de Somalische bevolking massaal naartoe trekt, is dat zelfs 45%. Myrna Goossen doet een oproep om geld te doneren.
Droogtes zijn anders dan andere natuurrampen – zoals aardbevingen en tsunami’s. Droogtes leiden op een sluipende, minder opvallende manier tot humanitaire drama’s.
 
De combinatie van droogte, stijgende voedselprijzen en conflict is een dodelijke combinatie en kinderen lopen het grootste risico slachtoffer te worden van deze situatie.
Een aantal van de deelnemende organisaties van de SHO is al actief met hulpverleners die hulpprogramma’s en preventieve maatregelen verzorgen in het gebied de Hoorn van Afrika.
 
Vanuit deze hoek is de noodklok geluid. De Deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties zijn hierna, gezien de schrijnende crisis situatie, overgegaan tot het gezamenlijk actievoeren voor Giro555, waaraan ook KoffieMax presentatrice Myrna Goossen haar bijdrage levert. Hiermee kunnen ze hun werk met grote urgentie uitbreiden met noodhulpactiviteiten. Rekening moet worden gehouden met een ernstige crisis die nog maanden gaat duren.
Het is overigens niet reëel om te denken dat alle ellende met een SHO-actie kan voorkomen worden. De deelnemende organisaties kunnen met de opbrengsten van Giro555 niet alle rampspoed voorkomen, maar wel de schade beperken.
Met de opbrengsten van onder meer de actie spotjes van Myrna Goossen voor Giro555 wordt medische hulp geboden in de vluchtelingenkampen, en voor water en voedsel gezorgd. De situatie in de Hoorn van Afrika is voor velen met gewoon voedsel niet meer op te lossen.
 
Voor mensen met zware ondervoeding is therapeutische voeding nodig. Buiten de kampen worden noodhulpmaatregelen getroffen zoals: met tankwagens water naar dorpen brengen, voedsel- en waterbonnen distribueren, het verkleinen van de getroffen kuddes door vee tegen een redelijke prijs op te kopen, het vee te laten slachten en het vlees te verdelen.
Op giro 555 is inmiddels meer dan twintig miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika.
Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) dinsdag bekendgemaakt.
Giro 555 is sinds 11 juli open. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor noodhulp aan mensen die door de aanhoudende droogte en de voedselcrisis worden bedreigd.
In delen van Kenia, Ethiopië en Somalië is door het uitblijven van twee regenseizoenen al sinds vorig jaar sprake van zeer ernstige droogte. Miljoenen mensen lijden honger.
Volgens de SHO is er nog steeds veel geld nodig voor voedsel en om de schade voor de bevolking te beperken.
Vorige week bleek uit een peiling dat een meerderheid van de Nederlanders geen geld geeft om de hongersnood te bestrijden. Veel mensen betwijfelen dat het geld goed terechtkomt. Vandaar dat Myrna Goossen in dit spotje oproept om toch vooral te doneren op Giro 555.


maandag 1 augustus 2011

Myrna Goossen in speciale TV kantine uitzending, RTL 4: 20 jaar

De TV kantine - 20 jaar RTL: met Ron Brandsteder, Myrna Goossen en Nicolette van Dam.
Coryfeeën vieren feest in 'De TV Kantine: 20 Jaar RTL', tijdens de uitzending is er een gezellig gesprek tussen Nicolette van Dam en Myrna Goossen. Ze worden vergezeld door Ron Brandsteder (en de bijbehorende moppentopper).

Op vrijdag 2 oktober 2009 bestond RTL precies 20 jaar in Nederland, een mijlpaal waar alle betrokkenen, die uiteraard ook in 'De TV Kantine' over de vloer komen, graag bij stilstaan. Carlo Boszhard en Irene Moors kruipen voor de special 'De TV Kantine: 20 Jaar RTL' in de huid van onder meer nieuwe personages als Viola Holt, Hans van der Togt, Ron Brandsteder, Nicolette van Dam en Michael Jackson. Er zijn gastrollen van (de echte) Catherine Keyl, Myrna Goossen en Willibrord Frequin.
In 'De TV Kantine' wordt een groot feest gehouden waar oude en nieuwe coryfeeën samen komen om het glas te heffen. Daar worden herinneringen opgehaald aan oude succesvolle programma's als de concurrent van KoffieMax van Myrna Goossen 'Koffietijd', 'De 5 Uur Show' en 'Rad van Fortuin'. Het feest wordt live geregistreerd door NOVA, waar Clairy Polak met vriend en vijand van de zender probeert te achterhalen wat twintig jaar RTL 4 Nederland heeft opgeleverd.
Speciale TV kantine ter ere van 20 jaar RTL met Myrna Goossen.
De start van RTL Véronique op 2 oktober 1989 betekende ook het begin van satelliettelevisie in Nederland.
Werd het aantal gepersifleerde BN'ers in De Tv Kantine eerst begroot op 71, inmiddels is duidelijk dat Carlo Boszhard en Irene Moors dit eerder gepubliceerde aantal fors gaan overschrijden. Of het er 90 of wellicht zelfs 100 worden is nog niet duidelijk, aangezien het laatste script van het succesvolle RTL 4-programma nog in ontwikkeling is.
Als laatste zijn aan het bonte scala toegevoegd: Linda de Mol, Barack Obama, Clairy Polak, Mien Dobbelsteen, Dokter van der Ploeg, Jan Peter Balkenende, Eric van Tijn, Angela Groothuizen, Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Eerder al waren scènes te zien of opgenomen met onder meer gelijkenissen van Patricia Paay, Maurice Wijnen, Ali B, Karl Noten, Kim Holland, Joop Braakhekke, Connie en Hans Breukhoven, Chazia Mourali, Pauw & Witteman, Jan de Hoop, Mart Smeets, Prem Radhakishun, Natalie (uit 'Idols'), Ans Marcus, Marc-Marie Huijbrechts, Aart Staartjes, Gaston Starreveld, Marc Forno, Marianne van Wijnkoop, Mari van de Ven, Frits Sissing, Winston Gerschtanowitz, Cilly Dartell, Albert Verlinde, Char, Joran van der Sloot, Mary Borsato, Joop van Tellingen, Wilma Nanninga, Jan Jaap van der Wal, Myrna Goossen, Jos Brink, Ivo Niehe, Peter R. de Vries, Maarten van Rossum en Lucille Werner.
In de uitzending van vrijdag 3 april, getiteld, Vieze Spelletjes, werden de Televizierring-nominaties bekendgemaakt. Tot ieders grote verbazing is naast Gerard Joling en Matthijs van Nieuwkerk ook Karl Noten genomineerd als beste tv-man. Heel medialand is in rep en roer, wie heeft er met de uitslag gerommeld? Is het een list van Liesbeth List? Is het Adje? Is het Frits Sissing? Of heeft Karl zelf met de stemmen geknoeid om zijn populariteit terug te winnen. In deze aflevering de perikelen rondom de nominaties die veel stof doet opwaaien. Naast de persiflages schitteren ook de echte Gerard Joling en Adje in deze aflevering.
De TV Kantine is een televisieprogramma waarin Carlo Boszhard en Irene Moors elke aflevering verschillende bekende Nederlanders zoals Myrna Goossen persifleren. De eerste uitzending was op 20 maart 2009. De eerste twee seizoenen trok het programma gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. De derde serie trekt een kijkerspubliek van gemiddeld 2,2 miljoen kijkers.
In De TV Kantine wordt iedere week een aantal bekende Nederlanders gepersifleerd. In elke aflevering speelt er zich een apart verhaal af, waarin de gepersifleerde BN'ers een rol hebben. Wekelijks spelen ook verschillende 'echte' bekende Nederlanders zoals Myrna Goossen een gastrol in De TV Kantine.
In 1996 begonnen Boszhard en Moors al met typetjes in Pittige Tijden, onderdeel van het populaire kinderprogramma Telekids. Nadat Telekids stopte, pakten ze het persifleren weer op in het programma Life & Cooking. Daarin kwamen Boszhard en Moors in verschillende seizoenen met verschillende persiflage-onderdelen. In een van de eerste seizoenen werden Willem-Alexander en Máxima nagedaan in Hou Van Holland. Daarna volgden nog onder meer De Veerbootjes, Showtime, Marianne & Mari (over Marianne van Wijnkoop en Mari van de Ven) en het zeer succesvolle De Wereld Slaat Door, een parodie op De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk.
Het eerste seizoen van de persiflagecomedy begon op 20 maart 2009. Het seizoen telde zeven reguliere afleveringen en één compilatie-uitzending. Iedere aflevering had een andere verhaallijn, zoals de zoektocht naar het Gouden TV-Idee, een nieuwe serie Sterrenslag, de bruiloft van Patty Brard enzovoort. Iedere aflevering werd afgesloten door een stichtelijk woord van de overleden Jos Brink.
Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van RTL Nederland werd op vrijdag 2 oktober 2009 een speciale aflevering van De TV Kantine uitgezonden. Hierin werden bekende RTL-sterren gepersifleerd, zoals Ron Brandsteder, Myrna Goosen en Viola Holt. Ook waren er persiflages op oude programma's als De 5 Uur Show en Rad van Fortuin.
Het tweede seizoen van De TV Kantine begon op 9 april 2010. In dit seizoen zitten naast oude persiflages ook een hoop nieuwe persiflages, zoals Maik de Boer, Jan Kooijman, Paul de Leeuw, Tatjana Simić en Bram Moszkowicz. De afleveringen staan telkens in een ander thema, zoals Volendam of Koninginnedag. Daarnaast zijn er persiflages op televisieprogramma's als 'Allo 'Allo!, Schone Schijn en The Golden Girls.
Later is het derde seizoen op RTL 4 begonnen. Tussen de liveshows en de uitslagen van de nieuwe talentenjacht The Voice of Holland worden de afleveringen uitgezonden. Het seizoen bestaat uit 9 nieuwe afleveringen. Er worden nieuwe typetjes nagedaan zoals René van der Gijp, Jokertje, Barbie uit Oh Oh Cherso, Bonnie St. Claire en André van Duin.
Myrna Goossen werd voor het eerst in aflevering 3 gepersifleerd in de TV kantine. Later trad ze nog in het echt op tijdens de speciale aflevering ter gelegenheid van het 20 jaar bestaan van RTL, RTL 4: 20 jaar.
In deze aflevering waren er gasttrollen weggelegd voor Willibrord Frequin, Catherine Keyl, Ria Valk en Myrna Goossen.