maandag 9 juli 2012

Myrna Goossen gaat van KoffieMAX naar nieuw programma StudioMAX


Myrna Goossen gaat van KoffieMAX naar nieuw programma StudioMAX

MAX start in september met een nieuw live lunchprogramma. 'StudioMAX' wordt gepresenteerd door Frank du Mosch en Myrna Goossen. Het programma komt in de plaats van 'KoffieMAX' dat na de zomer niet meer hervat wordt. Het programma bekijkt de actualiteit met andere ogen. Frank en Myrna ontvangen hoofdrolspelers uit het nieuws en praten met mensen die door de actualiteit zijn geraakt of geïnspireerd.

'StudioMAX' gaat de straat op, het koffiehuis in en zoekt naar raakvlakken tussen heden en verleden. De grootste hedendaagse inspiratoren krijgen een plekje op de Muur van MAX. Naast dagelijkse nieuwsgasten is er ook veel ruimte voor humor, entertainment en buitenlands nieuws.

Myrna Goossen: 'Nieuwe uitdaging, ik zet mijn tanden erin en mijn schouders eronder. Ik verheug mij op de duo presentatie met Frank. Hij is sympathiek en ter zake kundig.'

Frank du Mosch: 'Wat we gaan doen is nieuw en anders. Ik vind het fantastisch om samen met Myrna en de redactie iets van de grond te tillen dat nog niet bestaat, op een prachtig tijdstip, op een prachtige zender.'

Jan Slagter, directeur MAX: 'We nemen afscheid van 'KoffieMAX' en kiezen voor een nieuw lunchprogramma. Deze zijn er veel in het buitenland, maar Nederland biedt dit format nog niet. Ik ben er van overtuigd dat Myrna Goossen en Frank du Mosch een nieuwswaardig en gevarieerd programma bieden.'

'StudioMAX', vanaf 3 september iedere maandag tot en met donderdag van 12.15 - 13.45 uur op Nederland 1.

Omroep MAX haalt de ochtendshow KoffieMAX van Myrna Goossen na 2 jaar van de buis, meldt Mediacourant. Het programma zou na de zomerstop worden hervat, maar is nu geschrapt. Voor KoffieMAX in de plaats komt nu een nieuw lunchprogramma dat Myrna Goossen en Frank du Mosch gaan presenteren.

'We nemen afscheid van KoffieMAX en hebben gekozen voor een nieuw lunchprogramma. Deze zijn er veel in het buitenland, maar Nederland biedt nog niet dit format. Ik verheug mij er daarom op dat vanaf september tussen 12.00 en 14.00 uur StudioMAX start.', zegt Jan Slagter, directeur van MAX.

Frank du Mosch treedt per 1 augustus in dienst bij de omroep en heeft vandaag het contract getekend.

Het door Myrna Goossen gepresenteerde ochtendprogramma van ouderenomroep MAX zou eigenlijk in september, na de zomerstop, weer worden uitgezonden, maar is nu uit de programmering geschrapt.

Dat bevestigt een woordvoerder van MAX, die geen uitspraken doet over de reden van het besluit.

'Koffieoorlog'

Met het verdwijnen van Koffiemax komt een definitief einde aan de 'koffieoorlog'. Het programma van MAX stond in zijn eerste seizoen geprogrammeerd tegenover RTL's Koffietijd.

Afgelopen seizoen ging de ouderenomroep de directe strijd met de concurrent uit de weg door KoffieMAX een uur later uit te zenden.

Myrna Goossen krijgt vanaf september een ander programma, genaamd StudioMAX, dat ze samen met Frank du Mosch gaat presenteren. In het actualiteitenprogramma ontvangen de twee onder meer mensen die in het nieuws zijn. Ook humor en entertainment komen aan bod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten