donderdag 20 januari 2011

Myrna Goossen heeft spijt dat ze uit de kleren ging voor fotoreportage in mannenblad

TV-presentatrice en schrijfster Myrna Goossen (47) publiceerde haar tweede boek: ‘Welterusten, kleine dromer’, een verzameling gedichten voor kinderen. Verder presenteert ze KoffieMax voor omroep Max. Toch heeft ze van één ding spijt, haar bloot glamour fotoshoot voor het Nederlandse mannenblad Pl@yboy. In april 1998 ging ze uit de kleren voor de cover van dit magazine.
Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
Myrna Goossen: “Na mijn werk bij televisie ben ik net twee maanden geleden begonnen met het verwezenlijken van mijn droom: boeken en gedichten schrijven, en een eigen uitgeverij en webshop beginnen.”
Welk compliment blijft je bij?
Myrna Goossen: “Alle complimenten van ouders voor mijn nieuwe boek. En die van mijn moeder onlangs. Ze zei dat ze groot respect had voor mijn doorzettingsvermogen.”
Met welke karaktertrek drijf je anderen tot wanhoop?
Myrna Goossen: “Met mijn perfectionisme. Dat staat mijn eigen vooruitgang ook vaak in de weg. Als iets niet perfect gaat, kan ik er zomaar mee stoppen. Ik heb dan ontzettend veel moeite om te relativeren.”
Op welk dier lijk je?
Myrna Goossen: “Ik vind dit een heel enge vraag, want ik ben eigenlijk niet in een hokje te stoppen. Maar ik zie trekjes van mezelf terug in heel veel verschillende dieren. Als ik denk aan het feit dat ik me erg goed weet aan te passen, zou ik me kunnen identificeren met een kameleon.”
Met wie zou je graag een dagje willen ruilen?
Myrna Goossen: “Met de schrijver Donald Walsh, die onder andere Een goed gesprek met God schreef. Of met de schrijver Paulo Coelho. Beide mannen hebben mijns inziens een groot, spiritueel inzicht.”
Hoe blijft je lichaam in conditie?
Myrna Goossen: “Daar doe ik eerlijk gezegd schandalig weinig aan. Maar ik ga minimaal één keer per dag een uur wandelen met de hond, en als het kan twee keer. Maar ik doe heel weinig aan fitness”
Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Myrna Goossen: “Dat was onlangs nog, bij het zien van de film Duchess, over een onmogelijke driehoeksverhouding. De film is het waargebeurde verhaal van een overgrootmoeder van prinses Diana.”
Wat is geluk voor je?
Myrna Goossen: “Het zelfvertrouwen dat ik ontleen aan nodig zijn. Ik heb een aantal ontslagervaringen die ik heel beangstigend vond, maar juist ook heel mooi, omdat ik er goed ben uitgekomen. Geluk zit voor mij ook in acceptatie van een situatie. Dan krijg je controle over hoe je ermee wilt omgaan. En dat maakt me tevreden. En geluk is geliefd worden.”
Ben je bang voor de dood?
Myrna Goossen: “Soms wel, soms niet. De ene keer denk ik: ‘Het zal wel’ en de andere keer vliegt het me aan. Ik ben ervan overtuigd dat er iets is na de dood. Daar ben ik niet bang voor.”
Bid je wel eens?
Myrna Goossen: “Ja, ik geloof in het allesomvattende, wat ik God noem. Ik vraag of er ‘boven’ goed gepast wordt op de mensen van wie ik houd. Ik bid om te danken en te vragen voor anderen, niet voor mezelf.”
Waar heb je spijt van?
Myrna Goossen: “Van mijn naakt fotoreportage voor Playboy, jaren geleden(april 1998 red.). Het confronteert me met een periode in mijn leven die heel pijnlijk was. Ik vind het belastend en shockerend voor mensen die alleen geïnteresseerd zijn in mijn kinderboeken en de gedichtjes die ik voor geboortekaartjes schrijf. Als zij mijn naam ‘googelen’, worden zij ook met dát stukje verleden van mij geconfronteerd. Als ik toen geweten had dat internet en die bloot foto's zo’n impact zou krijgen, had ik het zeker niet gedaan.”
Vreemd genoeg stond Myrna Goossen in 2008, precies 10 jaar na haar eerste naakt fotoshoot, wederom bloot op de cover van een Nederlands magazine, nu voor het blad Diva. Weliswaar met haar ellebogen gebogen voor haar borsten en tepels, maar toch nog genoeg naakt om te zien dat haar boezem sinds haar Playboy fotoshoot in april 1998 een paar cupmaten groter geworden is.
Myrna Goossen liet onder het motto "Voor mij géén botox, facelift of borstcorrectie" topless haar borsten zien in Diva.
Welk programma moet direct van de buis verdwijnen?
Myrna Goossen: “Gedonder in de keuken van chefkok Gordon Ramsey (SBS6). Ongehoord hoe hij te keer gaat tegen mensen! Dat is gewoon te triest voor woorden. Stuitend!”
Wat weet bijna niemand over je?
Myrna Goossen: “Ik heb een grote zielewens: dat ik via mijn boeken bij heel wat kinderen én hun ouders de juiste snaren weet te raken, zodat ze daardoor net wat meer liefde krijgen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten