vrijdag 1 april 2011

Myrna Goossen met KoffieMAX iedere middag bij Amsterdamse stadszender AT5

De Amsterdamse stadszender AT5 gaat het tv-programma KoffieMAX van Omroep MAX met presentatrice Myrna Goossen elke middag herhalen. MAX stelt de uitzendrechten ter beschikking als onderdeel van een samenwerking tussen beide partijen.
 
Dat heeft MAX dinsdag laten weten. MAX en AT5 gaan samen ook nieuwe dag- en weekendprogrammering ontwikkelen, gericht op oudere kijkers in Amsterdam. “Het is toch een van de sterkste regionale zenders van Nederland“, zegt MAX-baas Jan Slagter.
Slagter is blij met de samenwerking. “Met deze samenwerking bieden MAX en AT5 de oudere inwoners van Amsterdam een stukje extra service door KoffieMAX van Myrna Goossen in de middag te herhalen. Middelen en wensen komen samen, voor mij het bewijs dat een intensieve samenwerking van de landelijke en lokale omroepen een logische stap is. De roep om samenwerking wordt ook vanuit politiek Den Haag steeds sterker, ook daar spelen wij met deze samenwerking op in.”
AT5-directeur Ton F. van Dijk, tot 2007 nog directeur televisie bij de Publieke Omroep, is ook blij met de overeenkomst. “Als grote regionale zender voor Amsterdam en omgeving is AT5 natuurlijk vooral de nieuwszender voor en door alle Amsterdammers. Van jong tot oud. Maar AT5 gelooft ook in samenwerking met andere publieke omroepen. Bijvoorbeeld door samen met MAX middagprogramma’s als Koffietijd uit te zenden voor de 50-plussers in Amsterdam.”
Er zit nog meer in het vat, zegt Van Dijk. “We gaan samen met MAX nieuwe programma’s ontwikkelen speciaal voor de oudere doelgroep. Daarbij staat richten we ons ook op AT5-kijkers van niet Nederlandse afkomst. Zo kunnen we ook hen nog beter betrekken bij het leven in de stad.”
AT5 zendt KoffieMAX met Myrna Goossen vanaf maandag 4 april dagelijks uit om 15.30 uur. Tot en met 15 april is dit een herhaling van de uitzending die ochtend op Nederland 1. Tijdens de zomerstop, vanaf 18 april, herhaalt AT5 eerdere afleveringen van KoffieMAX.
Omroep MAX en AT5 gaan structureel samenwerken. Dit houdt concreet in dat MAX per 4 april de uitzendingen van KoffieMAX van presentatrice Myrna Goossen ter beschikking stelt aan AT5. Ook zal gezamenlijk nieuwe dag- en weekendprogrammering worden ontwikkeld speciaal gericht op oudere kijkers in Amsterdam.
 
AT5 zendt KoffieMAX vanaf maandag 4 april dagelijks uit om 15:30 uur, tot en met 15 april is dit een herhaling van de uitzending die ochtend op Nederland 1. Tijdens de zomerstop (vanaf 18 april) herhaalt AT5 eerdere afleveringen van KoffieMAX. Ook geeft MAX verschillende muziekspecials vrij aan AT5.
MAX-directeur Jan Slagter: “Ik ben erg blij dat wij nu, na de afspraken met Omroep Brabant, ook de samenwerking met AT5 vorm hebben kunnen geven. Dit is toch een van de sterkste regionale zenders van Nederland. MAX ziet veel kansen in het intensiveren van de samenwerking met lokale en regionale omroepen.
 
Deze omroepen worden door onze doelgroep goed bekeken en gewaardeerd. Met deze samenwerking bieden MAX en AT5 de oudere inwoners van Amsterdam een stukje extra service door KoffieMAX in de middag te herhalen. Middelen en wensen komen samen, voor mij het bewijs dat een intensieve samenwerking van de landelijke en lokale omroepen een logische stap is. De roep om samenwerking wordt ook vanuit politiek Den Haag steeds sterker, ook daar spelen wij met deze samenwerking op in.“
Algemeen directeur Ton F. van Dijk van AT5: “Als grote regionale zender voor Amsterdam en omgeving is AT5 natuurlijk vooral de nieuwszender voor en door alle Amsterdammers. Van jong tot oud. Maar AT5 gelooft ook in samenwerking met andere publieke omroepen. Bijvoorbeeld door samen met MAX middagprogramma’s uit te zenden voor de 50-plussers in Amsterdam. Het is bekend dat er ‘s middags veel oudere kijkers op AT5 afstemmen. Ook gaan we samen met MAX nieuwe programma’s ontwikkelen speciaal voor de oudere doelgroep. Daarbij staat richten we ons ook op AT5 kijkers van niet Nederlandse afkomst. Zo kunnen we ook hen nog beter betrekken bij het leven in de stad.”

AT5 en MAX gaan dus een samenwerkingsverband aan. Vanaf volgende week zendt de Amsterdamse zender onder meer het programma Koffiemax met Myrna Goossen uit, dat ter beschikking wordt gesteld door de ouderenomroep.
AT5 zendt KoffieMax van presentatrice Myrna Goossen, oorspronkelijk te zien op Nederland 1, vanaf maandag dagelijks uit in de middag. AT5 gelooft 'in samenwerking met andere publieke omroepen', laat algemeen directeur van AT5 Ton van Dijk weten. "Het is bekend dat er 's middags veel oudere kijkers op AT5 afstemmen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten