dinsdag 8 maart 2011

Nieuwe concurrentie voor Myrna Goossen met KoffieMax of Koffietijd?

 
Net nu Koffiemax van presentatrice Myrna Goossen bijna structureel meer kijkers trekt dan concurrent Koffietijd van RTL, dient zich een nieuwe concurrent in de koffiestrijd aan. 
 
Family7 gaat naast Myrna Goossen's KoffieMax ook de strijd aan met Koffietijd.
De tv-zender Family7 gaat de grote strijd aan met RTL 4 en Nederland 1. De vrij onbekende tv-zender Family7 startte op 22 februari 2011 met een nieuw koffieprogramma. 'Tinto' is dan vanaf 10.00 uur te zien.
 
Volgens Family7 gaat nog om een proefuitzending. Family7 is daarmee de derde tv-zender die 's morgens een koffieprogramma uitzendt, naast KoffieMax van Myrna Goossen en Koffietijd van Quinty Trustfull en Loretta Schrijver.
Op dit moment strijden RTL 4 en Nederland 1 al om de hoogste kijkcijfers. Op Nederland 1 is KoffieMAX van Omroep Max te zien met Myrna Goossen, die momenteel de beste kijkcijfers heeft, en op RTL 4 Koffietijd met Loretta Schrijver en Quinty Trustfull, dat langzaam wegzakt.
De proefuitzending van het nieuwe koffieprogramma 'Tinto' is op dinsdag 22 februari te zien. De naam 'Tinto' staat voor 'kleurrijk' in het Spaans en in Colombia betekent het: koffie.
In Tinto schuiven volgens Family7 interessante en spraakmakende gasten aan de koffietafel. Ook de dagelijkse actualiteit wordt samen met de gasten doorgenomen. De ingrediënten van Tinto zijn verder luchtig maar af en toe ook diepgaand, zo meldt Family7.
Financiële problemen
Of Family7 na de proefuitzending ook daadwerkelijk verder gaat hangt af van de kijkers. Family7 zit al tijden in financiële problemen. De omroep heeft nog steeds veel geld nodig om de uitzendingen door te laten gaan. Elke dag vraagt de tv-zender haar kijkers om een donatie. Family7 heeft nog twee weken om een kleine EUR 30.000 bij elkaar te krijgen. Het valt dus nog te bezien of dit een serieuze concurrent is voor KoffieMax van Myrna Goossen.
Op de vrij onbekende christelijke tv-zender Family7 is dinsdag een nieuw koffieprogramma te zien: Tinto. De naam Tinto staat voor 'kleurrijk' in het Spaans en in Colombia betekent het koffie. De uitzending is nu nog een ‘pilot’, een proefaflevering. Het is de bedoeling dat Tinto in de nabije toekomst elke dag live wordt uitgezonden.
De proefuitzending wordt gepresenteerd door Evert ten Ham. Evert is onder andere bekend van zijn radioprogramma’s voor de Evangelische Omroep en later GrootNieuwsRadio.
Wat is Family7
Family7 is een christelijke televisiezender die uitzendt in 2,5 miljoen huishoudens. De zender is digitaal en via internet te ontvangen. Ook bestrijkt Family7 analoog enkele regio’s.
KoffieMax in de aanval tegen Family7
Omroep Max opende dinsdag ook meteen de aanval tegen Family7. Myrna Goossen had namelijk PVV-leider Geert Wilders dinsdag 22 februari te gast in KoffieMax. In een persoonlijk gesprek met Myrna Goossen maken de kijkers van Mx kennis met de man achter de politicus: hoe ziet zijn leven er uit buiten de politieke arena en wat wil hij daar over vertellen? KoffieMAX begint op Ned 1 om 10.10 uur.
Koffiestrijd
Op dit moment strijden RTL 4 en Nederland 1 al om de hoogste kijkcijfers in de koffiestrijd. Op Nederland 1 is KoffieMAX van Omroep Max te zien met Myrna Goossen, en op RTL 4 Koffietijd met Loretta Schrijver.
 
 Vorige week schreef Myrna Goossen met KoffieMax nog TV historie, door Job Cohen in polonaise door de KoffieMax studio te laten hossen.

1 opmerking:

  1. Op 21 maart heeft Myrna een valk in haar programma gehad. Graag wil ik u wijzen op een petitie tegen het houden en fokken van inheemse roofvogels en uilen. De petitie kunt u hier vinden:http://roofvogels.petities.nl/
    Ik zou het zeer op prijs stellen als er Koffie Max aandacht wordt besteed aan deze petitie

    BeantwoordenVerwijderen