maandag 23 mei 2011

Myrna Goossen op de bank bij bekende Nederlanders psychiater Dr. Ellen: 'is Myrna lesbisch?'

Myrna Goossen op de bank bij bekende Nederlanders psychiater Dr. Ellen: 'is Myrna lesbisch?'
Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. De gesprekken houden het midden tussen fictie en werkelijkheid en geven zo een fris commentaar op de algehele psychologisering van Nederland. Zo komt ook Myrna Goossen bij de Vara voor een bezoek aan Dr. Ellen.
De bekende Nederlanders nemen in dit psychologisch universum een aparte plaats in. Iedereen op televisie moet vooral ‘dicht bij zichzelf blijven’.
Waar BN'ers vroeger probeerden hun leven zoveel mogelijk privé te houden, gloriëren ze nu vooral als ze zichzelf helemaal aan het publiek geven, inclusief privé-problemen.
 Dr Ellen speelt met dit gegeven. Het is een fris commentaar op alle roddelprogramma’s waarin er op los wordt gepsychologiseerd. Dr. Ellen Goedkoop is de psychiater van de sterren.
De bekende mensen op haar bank leggen hun diepste zielenroersels en angsten aan haar voor, zo ook Myrna Goossen. Ellen is vooral psychiater geworden om zichzelf beter te leren begrijpen. Ze is zelf in feite een geestelijk wrak, diep ongelukkig en wanhopig op zoek naar een man. Tijdens de therapiesessies houdt ze zich niet echt bezig met de problemen van haar beroemde cliënten.
Ze is eerder bezig met het verwerken van haar eigen frustraties.
De interesse die ze toont voor haar bekende cliënten zoals Myrna Goossen komt eerder voort uit het feit dat roddelen over sterren voor haar net zo leuk is als voor de gemiddelde kijker.
Haar cliënten zijn stuk voor stuk bekende mensen die een deukje hebben opgelopen. We blijven altijd dicht bij hun eigen verhaal. Hoe actueler het verhaal hoe beter.
De problemen, verhalen en waandenkbeelden die ze Dr. Ellen vertellen hebben dus altijd een basis in zaken die ze in de echte wereld hebben meegemaakt. Aan de opnamen ligt de waarheid ten grondslag.
Jack Spijkerman keerde zo weer even terug bij de Vara. De presentator was in het recente verleden al eens te gast in De Wereld Draait Door, daarvoor leefde hij lange tijd in een soort onmin met zijn voormalig werkgever. Maar nu mocht hij zijn neus weer laten zien op de bank bij Dr. Ellen.
In het semi-geïmproviseerde programma wordt Spijkerman doorgezaagd op dat waar hij jaren lang mee scoorde: satire. Jack komt zijn huis niet meer uit sinds hij denkt dat de koningin Sanne Wallis de Vries is: kortom sinds hij denkt dat de wereld is overgenomen door ‘typetjes’.
De andere patiënt vanavond van Dr. Ellen Goedkoop is KoffieMax presentatrice en eeuwige single Myrna Goossen. Dr. Ellen gaat zelf bij haar eigen psychiater langs, Bram Bakker.
Dit zegt Dr. Ellen over cliënte Myrna Goossen:
Deze Nederlandse televisiepresentatrice is ook schrijfster van kinderboeken tegenwoordig. Voor de lol of zit er een diepere reden achter? Myrna Goossen is te gast bij Dr. Ellen en je kunt hieronder haar dossier lezen!
Myrna Goossen (29 oktober 1962) is een Nederlandse televisiepresentatrice. Zij begon haar carrière op de TV in 1985, toen ze verscheen in een spot van de AVRO. Hierna zou ze o.a. Wedden, dat..? voor de AVRO presenteren, om daarna de overstap te maken naar RTL4, waar ze programma’s als Aperitivo en Eigen Huis en Tuin zou presenteren. Momenteel is de wakkere dame onderdeel van de koffieoorlog, die woedt tussen RTL’s Koffietijd en het nieuwe programma van Myrna: KoffieMax, dat zij voor ouderenomroep Max presenteert.
Myrna Goossen is tegenwoordig ook schrijfster, van kinderboeken en gedichten. Ze bracht bijvoorbeeld onlangs rond Valentijnsdag de bundel ‘Voor jou, een boekje vol liefde.’ Liefde is de leidraad in al het werk van Myrna Goossen, en het is dan ook frappant dat dit mooie multitalent zelf altijd single en kinderloos is gebleven.
Myrna Goossen komt natuurlijk met haar liefdesproblemen bij me. Of beter gezegd, haar gebrek aan liefdesproblemen. Waarom komt ze niet aan de man. Waarom zijn altijd de verkeerde mannen geïnteresseerd in haar. Ik denk dat ze maar zo eens lesbisch zou kunnen zijn. Daar kan je natuurlijk niet voor uitkomen als je publiek bestaat uit huisvrouwen die allemaal een braaf burgerleven hebben. Maargoed, Myrna Goossen zegt zelf van niet.
Misschien moet Myrna Goossen leren eens wat meer sex-appeal te hebben. Ik kan haar wel wat tips geven, binnenkort moet ik even op een rijtje zetten hoe mijn charme werkt. Flirten is een kunst, dat moet Myrna Goossen leren, ze zit ook altijd maar tussen die suffe koffiedames. Daar valt toch geen man voor?
Ellen Goedkoop zelf is in 1970 geboren in Amsterdam-Zuid en groeide op in alle rust, omringd met veel liefde en luxe. Haar ouders, een controversiële romanschrijfster en een beroemde psychiater, waren zielsgelukkig met kleine Ellen, hun enige kind.
Ze hadden hoge verwachtingen van hun liefdesbaby. De ouders kwamen er al snel achter dat Ellen niet zo maar een kind was. Ellen had een bijzonder talent voor zingen, en diep in haar hart wilde ze niets liever dan Abba-ster worden en op Jazzballet. Maar dat was faux pas in de familie, Ellen moest studeren en haar vader opvolgen als psychiater. Ellen mocht uiteindelijk naar Kinderen voor Kinderen, maar hield dat niet lang vol omdat ze niet goed in de groep lag.
Ellen was altijd al omringd door de Rich and Famous, haar ouders waren bevriend met onder andere Mies Bouwman, Ruud Lubbers en Herman van Veen. Tot diep in de nacht zaten de celebrities in de huiskamer, dronken ze wijn en gooiden ze hun problemen op tafel. Ellen, nieuwsgierig als ze was, luisterde mee vanaf de trap en maakte aantekeningen die ze doorverkocht aan de roddelbladen. Na een affaire van haar vader, scheidden haar ouders toen Ellen 15 was.
Na een turbulente middelbare schoolperiode (gymnasium B, natuurlijk), ging Ellen medicijnen studeren aan de UVA, om zich later te specialiseren in de psychiatrie.
Tijdens haar studie, waar ze zelf ook in therapie moest, is ze gediagnosticeerd als een narcistische persoonlijkheid. Dit soort mensen ziet andere mensen uitsluitend als servo-mechanismen om hun zelfbeeld te bevestigen.
In Ellens geval zou dit te maken kunnen hebben met het wegvallen van de autoriteit van de vader (door de scheiding) waardoor het niet meer duidelijk was wat hoort en niet hoort, wat mag en niet mag. Hierdoor zou je deze autoriteit zelf moeten gaan invullen, wat eigenlijk niet kan, en wat daardoor angst tot gevolg heeft. Je zou dit lot kunnen verzachten  door artistiek bezig  te zijn.

De studie verliep voorspoedig en Ellen studeerde cum laude af in Algemene Psychiatrische Wetenschapsfilosofie. Tenminste dat zegt ze. Daarna keerde ze de Psychiatrie toch de rug toe. Ze wilde haar hart volgen en volgde een toneelcursus, ging op showballet en deed iets met zingen en weinig kleren in een bar. Tot onvrede van haar ouders, die als de dood waren dat hun enige kind een randfiguur zou worden in de entertainmentbranche. Door te dreigen haar te onterven, stopte Ellen met haar dromen na te jagen.
Ellen kreeg een prachtige stage als psychiater in spé bij één van de grote namen in de business, dankzij kennissen van haar vader.
In 1998 opende ze haar eigen praktijk aan de Amsterdamse grachten, en nadat zij in 1999 empathiecurssusen gaf aan de Goede Tijden Slechte Tijden-cast werd ze alsnog een klinkende naam in de showbizz. Kort daarna overleed haar vader en nam ze zijn clientèle over. BN’er na BN’er belde aan haar deur voor hulp, van mensen als Bridget Maasland tot echte sterren als Sylvana Simons en Myrna Goossen. Haar eigenzinnige werkwijze wordt geroemd. En bij Ellen onder behandeling zijn is een ware statusbuilder. Dat mag ook wel voor de door haar gehanteerde tarieven...

2 opmerkingen:

  1. Myrna is gewoon een lekkere meid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en ze is al heellang een lekkere meid.

    BeantwoordenVerwijderen